Boloňské špagety


Chuť omáčky je zvláštní, hodně zvláštní. Vzhledem k tomu, že se přidává kořenová zelenina. Recept patří mezi italskou kuchyni, příprava trvá zhruba hodinu a předpis je pro 4 osoby.


Recept:
2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, nakrájená na kostičky, 4 stroužky česneku, prolisované, 1 malá mrkev, nejemno nastrouhaná, čtvrtka celeru, najemno nastrouhaná (nepřidávala jsem, protože ho nemám ráda), 500 g mletého hovězího masa, 3 sušená rajčata, nasekaná, 400 g konzervovaných rajčat, nasekaných, 150 ml červeného vína, 1 lžička směsi sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn), mletý pepř a sůl, špagety.
Omáčka:
Na velké pánvi rozpalte olej, pak ztlumte oheň a osmahněte na něm cibuli, po chvíli přihoďte i česnek, mrkev a celer. Asi po pěti minutách přidejte maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče. Přisypte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilij­te víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 až 45 minut. Nakonec do ní přidejte i bylinky. Mezi tím uvařte špagety.

Původní recept v časopisu Albert v kuchyni.

Přeji dobrou chuť.

Komentáře

Oblíbené příspěvky