Muži, muži, muži a taky v naději


Po dlouhé abstinenci jsme konečně opět vyrazili do kina. Ačkoliv jsem měla náladu spíš na akčnější Tři mušketýry, výběr byl film Jiřího Vejdělka Muži v naději nebo nic, takže jsem si jasně vybrala první možnost a ukázalo se, že jsem vůbec neprohloupila. Příběh, s jakým se setkává nejedna moje vrstevnice mě donutil k slzám smíchu i smutku.

Film: Muži v naději
Režije: Jiří Vejdělek
Hrají: Jiří Macháček, Bolek Polívka, Éva Vica Kerekes, Petra Hřebíčková, Simona Stašová, Lukáš Langmajer, Hynek Čermák, Michal Novotný, Emma Smetana, Ester Kočičková, Eliška Křenková, Ondřej Zach
Muži v naději (Oficiální trailer)

Jak jsem již předeslala, chuť na film jsem měla, ale spíš na neuvěřitelnou akci a hloupost, při které člověk nemusí vůbec přemýšlet. Zabořit se do pohodlného sedadla a tiše ucucávat pití a nechat se unášet filmem. Bohužel, drahá polovička měla náladu jinou, takže jsme skončili v sále, kde se promítal český film.
Poslední dobou mám české komedie ráda, je v nich humor tzv. ze života, i když trochu přehnaný a často je snesitelný i pro rádoby snoba, jako jsem já. Mužů v naději jsem si všimla již v ukázkách někdy na začátku prázdnin a musím říct, že Vica Kerekes zaujala i mě, zvlášť ve scéně s kulečníkem (viz trailer). Domnívám se, že nejedna žena by vzdychla po jejích přednostech a celkově celé postavě   Ale zpět k filmu.
Z mého pohledu jde v podstatě o srovnání starého záletníka a mladého (poměrně) trouby, který se do své první nevěry vrhne s takovou vervou, že si skoro zničí manželství. Abych nepředbíhala. Bolek Polívka hraje onoho starého záletníka, který evidentně miluje svou ženu (nebo minimálně je na ni natolik zvyklý, že bez ní ho nic nebaví), a tato role mu opravdu sedí. Na mě osobně působil velmi přesvědčivě a ačkoliv měl zálusk na "mladý masíčko," přesto se vracel k ženě a byla jsem ochotná mu odpouštět lži spolu s ní. Jirka Macháček je pak něco jiného. Je to opravdu typ muže, se kterým se žena může začít nudit a následně být permanentně naštvaná. Chlap, který je sice hodný a milý, okolí vám ho bude závidět a to bude asi tak všechno, dokud si ovšem nedokáže, že je také chlap. A pak už to jede. Takový normální příběh, který naštěstí končí v rámci možností dobře pro všechny zúčastněné.
Musím říct, že asi tak do poloviny filmu jsem se z duše smála, pak přišel zlom, úlek a asi tak čtvrt hodiny až dvacet minut skoro smutku, než se postavy dostaly opět do formy. Ke konci filmu pak jedna vtipná situace stíhala druhou až do romantického zakončení ve stylu "happily ever after...," čemuž samozřejmě lze jen těžko uvěřit.
Film je plný pravdivých postřehů (alespoň podle mě), na které už některé ženy i muži přišli a díky nimž si mohou život udělat jednodušší. Celkově příjemná komedie pro oddechový čas. Brát si příklad? Jak kdo a jak kdy  

Komentáře

  1. Viděla jsem na hbo. Celkem průměrně zábavný filmeček, který klidně zkouknu v televizi, ale zaplatit za něj sto šedesát korun v kině by se mi nechtělo...
    Tři mušketýři v nejnovější verzi? Taky jsem viděla a je to hodně dobrá verze. Sice kapku ulítlá a lehce zmodernizovaná, ale vtipná a se šarmem a nadhledem. A d´Artagnan je velmi uvěřitelný! Mladý, pohledný, zbrklý, nadšený fanfarón.

    OdpovědětVymazat
  2. P.S. zlati, máš to tu pěkné a nedivím se tvému odchodu z blogu, jsem zvědava, kolik dalších blogerů zvedne kotvy.
    Ale co mi tady vadí, je komplikovanost u komentářů - tedy vybírání profilu (pořád dokola) a ještě k tomu vypisování kódu. Hele, já vím, že jsi to nevymyslela, že to tak prostě funguje - ale nejde zrušit aspoň ten otravný kód? Ono jde i o to, že někdy ty jejich kontrolní písmena jsou téměř nečitelná a tak se napsání a odentrování komentáře prodlužuje na několik dalších pokusů...
    Neber to nijak ve zlým, díky.

    OdpovědětVymazat
  3. Filmj sem viděla už před nějakou dobou a pobavil mě tak nějak stejně, jako komedie z posledních let. Já mám hrozně ráda Pelíšky a Samotáře. Ostatní filmy mi tak trochu splývají.

    Komentování tady mě taky malinko rozčiluje:) Holt se projevuje určitá rozmazlenost z blogu. Chybí mi ty tvoje kostičky ze starého blogu,líbily se mi:)

    OdpovědětVymazat
  4. Filmy jsem neviděla i když o Mužích v... už jsem dost slyšela, tedy o filmu :D
    Určitě se mi budou líbit oba, mám ráda české komedie, samozřejmě Pelíšky, Vratné lahve, Kulový blesk atd, ale i Muže se železnou maskou s Leonardem, takže nové mušketýry vítám.
    Uvidíme, zda se mi podaří zprávu dokončit, jsem z toho jak jerevan! :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, nevím, jestli jsem našla správnou osobu. Jsi/bylas správkyní Téma-blogu? Měla bych na tebe malou prosbu. Ráda bych navázala na vaši práci v sestavování žebříčků na Blogosvětě (blogosvet.blog.cz). Mohla bys prosím na Téma-blogu vyvěsit krátký článek s touto informací a odkazem na článek, kde se k tomu blogeři mohou vyjádřit. S podporou pana SR příliš nepočítám, náš Blogosvět i podobný Akční blog jsou mu trnem v oku.
    Díky moc.

    PS: Pokud ti tu vadí komentář mimo téma, tak ho klidně smaž. Nenašla jsem totiž jiný způsob, jak se s tebou spojit.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář.

Oblíbené příspěvky