Na pirátských vlnách


Ve středu po půlnoci proběhla česká premiéra nového dílu Pirátů z Karibiku: Na vlnách podivna. Předchozí díly si stále a dokola ráda pouštím, jsou to filmy, u kterých se uvolním a zasměju. Na nový, v pořadí už čtvrtý díl, jsem šla s velkými očekáváními, co předvedou staří i noví hlavní hrdinové. O pirátství a pirátských legendách toho příliš nevím, hru Port Royal jsem hrávala ráda a o Francisi Drakeovi psala seminární práci, ale tím mé znalosti v tomto směru končí.

Film: Piráti z Karibiku - Na vlnách podivna
Režie: Rob Marshall
V hlavních rolích: Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Ian McShane


Film mi zpočátku přišel příliš překombinovaný. Jack Sparrow v Londýně? Jeho útěky jsou jen těžko uvěřitelné a všechny "náhody" příliš připravené a nakonec téměř promarněné, ale byla na ně pěkná podívaná a díky hlavnímu hrdinovi byly vtipné. V první třetině mi tedy všechno přišlo postavené především na Johnnym Deppovi a jeho hereckém umu.
Nechci příliš prozrazovat děj, pokud se někdo chce podívat, měl by mi za zlé, že bude vědět děj předem a pokud ho někdo chce znát, může kliknout na odkaz na konci článku. Část filmu spojená s hledáním byla místy nudná, příliš mnoho dialogů, ale byla i místa, kdy se člověk dostal do děje a prožíval dobrodružství s hlavními aktéry. Loď ovládaná kapitánem do posledního slizkého lana, upíří mořské panny a načrtnutý vztah mezi Angelikou a Jackem.
V poslední části mě hodně překvapil zvrat v podobě nenávisti španělských katolíků, ale nepřekvapila mě hloubka "otcovského citu" kapitána Černovouse. Konec pak jako v každém díle je víceméně otevřený, takže se domnívám, že pokud bude mít film úspěch jako ty předchozí, mohli bychom se dočkat dalších dobrodržství hezky praštěného kapitána Černé perly.
Celkově se mi film moc líbil, opět jsem se hodně zasmála a pobavila. Všichni zdárně sekundovali Deppovi. Doporučuji ho divákovi, který se chce pobavit, zažít nevídané dobrodružství, ale nechce u filmu příliš přemýšlet.
Více informací na ČSFD.

Komentáře

  1. Taky jsem viděla. Myslím, že i tento film má dost slušnou úroveň a dovede i pobavit. Přesto, základní trilogie byla minimálně o třídu výš. Nevím, jestli jsem už taková konzerva, nebo je to fakt větší kvalitou, ale první tři díly měly vážně lepší děj, nápady i úroveň.
    Přesto, Na vlnách podivna je pořád skvěle koukatelný film.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář.

Oblíbené příspěvky