Pravá krev 10



Jaké to je bydlet se dvěma muži, kteří v sobě mají vílí krev a lezou vám do postele? A co na to upíří přítel? Odpovědi najdete v desátém dílu série True blood.

Kniha: Mrtví v rodině
Autor: Charlaine Harris
Vyšlo: 2011 v nakladatelství Baronet
Stran: 320

Po válce víl uzavřel Sookiin pradědeček Niall všechny portály do světa víl, aby před nimi ochránil lidi. Claude se rozhodl zůstat na zemi a protože Sookie je jediná příbuzná, která je v jeho blízkosti, nastěhoval se k ní. Sookie prohlubuje vztah s Hunterem, synem její zemřelé sestřenice Hadley, který má stejné nadání jako ona. Kupodivu k němu má hezký vztah i Claude. Když se zdá, že Sookie je už téměř uzdravená z vílího mučení a její vztah s Ericem je stále silnější, přichází Appius Livius Ocella, Ericův stvořitel, se svým dalším potomkem Alexejem. Ten je teprve třináctiletý hoch z dinastie Romanovců (ano, carské Rusko). Tohle nemrtvé dítě je však naprosto šílený nevzladatelný vražedný stroj, který využívá svého nevinného vzhledu dítěte. Aby toho nebylo málo, Alcid zatahuje Sookii opět do záležitostí smečky a snaží se jí přesvědčit, aby se stala jejich šamanem. Jak může takovýhle bordel dopadnout? Krvavě. Obzvlášť když se objeví naštvaný milenec Cloudine a prastrých postižený kletbou.

Po devátém dílu byl desátý trochu balzámem na mou dušičku. Vztah mezi Ericem a Sookii se zdá v pohodě a kromě Appia Livia a Alexeje se mezi ně nikdo nemíchá. Až na ty dva je to celkem dobrý díl, kdy se nic moc extra neděje. Že by předzvěst bouře?

Komentáře

Oblíbené příspěvky