Pravá krev 2


Pokud nechcete umřít ve službě upírům: 1. v žádném případě se o ně nezajímejte a pokud projeví oni zájem o vás, snažte se dostat pryč. 2. pokud se vám nepodaří provést bod 1., v žádném případě jim neříkejte o svých zvláštních schopnostech, které by se jim případně mohly hodit. 3. selžou-li nařízení 1. a 2., fingujte vlastní smrt, nebo spáchejte sebevraždu, protože oni vás jít nenechají a smrt v jejich službách rozhodně nebude lehká ani příjemná.


Kniha: Upíři v Dallasu
Autor: Charlaine Harris
Vyšlo: 2011 v nakladatelství Baronet
Stran: 264

Sookie Stackhouse to opravdu nemá jednoduché. Pracuje jako servírka, snaží se udržovat vztah s upírem Billem a stále se kolem ní něco děje. Nejdříve zabijí jejího kamaráda Lafayetta, později ji napadne menáda Calisto, aby tak poslala vzkaz Ericovi a v neposlední řadě se Eric velkomyslně rozhodne, že ji zapůjčí do Dallasu, kde má vyšetřit zmizení jenoho z dallaských upírů.
V Dallasu se Sookie setkává s dalšími měňavci, Společenstvím slunce a telepatem Barrym, díky němuž objevuje další taje jejího "daru." Důležitým zjištěním také je, že Sookie může občas slyšet i myšlenky upírů, to si ale ve vlastním zájmu nechává pro sebe. Jak se popere s dallaským případem se dočtete v knížce. Po návratu do Bon Temps se Sookie snaží vyřešit Lafayettovu vraždu a opět se setkává s menádou.

Pokud byste chtěli nějaký dalekosáhlý rozbor toho, co se mi v knize nelíbilo a líbilo, asi si budete muset počíst jinde. Řeknu vám to asi takhle: dočetla jsem ji ve 4 ráno. Ačkoliv jsem ji četla podruhé, nemohla jsem se odtrhnout a hltala řádek za řádkem. Tento díl je poměrně akční a Sookie jde o život a to hned několikrát. Dokonce trochu pokulhává její vztah s Billem, nebo bych spíš mohla říct, že doznává určitých trhlin a ani se nedivím. Vztah mezi dvěma odlišnými živočišnými druhy, pardon živým člověkem a mrtvým člověkem, prostě nemůže fungovat a Sookie to už začíná zjišťovat. A co bude dál? Třetí díl.

Komentáře

Oblíbené příspěvky