Pravá krev 3



Někdy si kladu otázku, jestli je možné, že by i v našem světě byly mýtické bytosti. Existují duchové? Upíři? Vlkodlaci? Měňavci? Asi bychom o tom občas našli zmínku. Mohli mít naši předci tak bujnou fantazii, že by si je vymysleli, nebo se dneska umí jen lépe skrývat než dřív? Těžko říct. Minimálně si takové světy vysníváme.

Kniha: Klub mrtvých
Autor: Charlaine Harris
Vyšlo: 2010 v nakladatelství Baronet
Stran: 256

Do Louisiany přichází zima a stejně tak se ochlazuje vztah mezi Sookie a Billem. Na jeho náhlém odchodu zřejmě není něco v pořádku. Toto podezření potvrdí později i Pam spolu s oznámením o Billově zmizení, také se před Sookie podřekne, že Bill měl v plánu Sookie opustit. Ačkoliv je zhrzená, zraněná a ponížená, vydává se Sookie na Ericovo naléhání a v doprovodu vlkodlaka Alicida Heverauxe do Jacksonu ve státě Mississippi, aby zjistila, co se s její velkou láskou stalo. Při svém hledání se setkává s vlkodlaky, králem Mississippi a dozvídá se, že Louisiana má královnu a že upírstvo je veskrze územně organizované.

Stává se už téměř pravidlem, že v každém díle se Sookie pokusí někdo minimálně dvakrát zabít a jednou unést. Ani tento díl není výjimkou. Velice oceňuji vývoj vztahu mezi smrtelnicí a upírem, prostě sžít se s chlapem a vydržet s ním není jednoduché, ať je živý či mrtvý. Sookie si někdy sama vybírá naprosto absurdní situace a velice mě potěšil fakt, že když má upír hlad, nezajímá ho, z koho se krmí a jestli ho při tom zabije nebo ne. Nečekejte žádnou lovestory, ne v sérii pravá krev. Jenom bláznivou Sookie Stackhouse, která má zvrácený smysl pro lásku. Knihu jsem přečetla opět během pár hodin, protože se v ní dějí zajímavé věci a autorka vždy přidá do Sookiina světa další překvapení.

Komentáře

Oblíbené příspěvky