Pravá krev 4



Mysleli jste si, že u upírů, měňavců, skřetů a vlkodlaků to končí? Ne, nekončí, ve světě Sookie Stackhouse je ještě víc zvláštních bytostí.

Kniha: Mrtví pro svět
Autor: Charlaine Harris
Vydalo: nakladatelství Baronet 2011
Stran: 312

Sookie Stackhouse má ráda svou práci v baru, ačkoliv se na její práci servírky mnozí dívají skrze prsty. Z odpolední směny se vracívá pozdě a z oslavy příchodu nového roku se vrací ještě později. O to větším překvapením pro ni je, když cestou potká svého známého Erica Northmana, jak běhá okolo Bon Temps jen v džínách. Následný šok v podobě Ericovy ztráty paměti pak rozdýchává ještě hůře. Od jeho zástupkyně Pam a barmana Chowa se dozvídá, že do města dorazily čarodějnice a chtějí si ho podmanit. Eric jejich požadavky odmítl a následně byl zaklet. Uloží ho tedy u Sookie.
Aby toho nebylo málo, Sookiin bratr Jason si najde novou přítelkyni a následně záhadně zmizí. Ve Shereportu se mezitím roztahují čarodějnice čím dál tím víc a útočí i na vklodlaky, kteří jsou však díky přátelství Sookie a Alcida informovaní. Sookie se také opět setkává s Alcidovou přítelkyní Debbie Peltovou, se kterou ji spojuje vzájemná vražedná nenávist. Když začíná být chování čarodejnic neúnosné, kupodivu se na obranu města spojí vlkodlaci s upíry a naplánují bitvu. Jak to dopadne? Přečtěte si knihu.

Osobní postřehy? Zbožňuji arogantního, nafoukaného a neskutečně krásného Erica. Tenhle díl patří mezi mé oblíbené, protože si k sobě se Sookie najdou cestu. Billa opravdu nemám ráda, něco mi na něm od začátku nesedí. Knihu jsem přečetla opět jedním dechem a neskutečně se vyžívala ve scénách, které by měly být přístupné 15+, ačkoliv je jich v knížce vždy jen velmi málo, ale i chlípné (normální) myšlenky Sookie mě baví. Dění okolo Jasona mi trošku přišlo padlé na hlavu, ale prostě za svoje sukničkářství musel jednou pykat. Čarodějnicím tu moc místa věnováno není, ale je zde alespoň vysvětleno, kdo jsou wiccané a objevuje se i víla. Také mě trochu zaskočilo, že po sejmutí kletby si Eric nic z posledních dní strávených se Sookie nepamatoval. Ovšem na druhou stranu... alespoň to nekončí dojemným happyendem ve stylu: "A žili spolu šťastně až do (její) smrti." Takže se můžu těšit buď na další sbližování nebo na nové vztahy.

Komentáře

Oblíbené příspěvky