Pravá krev 5



Jak napsat vtipný úvod k pátému dílu dvanáctidílné série? To snad ani nejde. Koho zaujme první díl, přečte si i ty ostatní, koho nezaujme první, nebude číst nic dalšího.

Kniha: Dočista mrtví
Autor: Charlaine Harris
Vyšlo: 2010 v nakladatelství Baronet
Stran: 288

V předešlém díle Sookie zjistila, že její bratr se možná promění v pumu, odpověď na tuto palčivou otázku najdete v tomto díle. Plukovník Floot zemřel při bitvě s čarodějnicemi a shereportská smečka musí zvolit nového vůdce. Sookie se díky svému přátelství zaplétá do záležitostí vlkodlaků, což se jí vůbec nelíbí. V Bon Temps také začal řádit sériový vrah, který se zaměřuje pouze na měňavce. Policie však nemá tušení o existenci bytostí dvojí podstaty, tak nemůže najít žádné vodítko, které by spojovalo oběti. A do třetice všeho zlého, aby toho na Sookii nebylo málo, svořitel Dlouhého stínu (který byl zabit v prvním díle), vysílá svého pomocníka, aby pomstil smrt svého upíra. Podaří se Sookii ze všech šlamastik vyjít bez problémů? Odpovědi hledejte v pátém díle série.

Po přečtení pátého dílu mě snad už nic nemůže překvapit, ale i tak jsem autorce vděčná, že dokáže na svět přivést úžasné postavy a zároveň v knize předvést nečekané zvraty událostí. Sookie sžíraná nenávistí k Billově nové přítelkyni, chvílemi závistivá a většinu knihy naprosto zničená a ztracená mě baví. O to méně mě baví ale její nerozhodnost a neschopnost konečně si vybrat partnera, takže si, z mého pohledu, dobré partie nechává uniknout. Získá něco lepšího? Těžko říct ve světě nadpřirozených bytostí, které o ni projevují enormní zájem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky