Pravá krev 7

Chtěli byste se víc ponořit do upířího světa? Jak vypadají upíří konference? Jak vypadají upíří hotely? Odpovědi můžete najít v sedmém díle série True blood.


Kniha: Všichni mrtví
Autor: Charlaine Harris
Vyšlo: v nakladatelství Baronet 2011
Stran: 320

Sookie se snaží udržet vztah s Quinnem i na dálku, což není vůbec jednoduché jednak díky jeho práci a, jak později Sookie zjišťuje, především kvůli jeho rodině. Ústředním tématem knihy je upírská konference v Rhodes, kam je Sookie donucena jet jednak jako svědek královny Sophie-Anne a také jako její osobní telepatka. Královna na konferenci odjíždí značně oslabená především díky ničivému hurikánu Katrina. Aby toho nebylo málo, stanou se v hotelu, kde jsou ubytovaní všichni upíři, jejich pomocníci a kde se také koná konference, nějaké ty neobjasněné vraždy. Dokonce i královně jde o život/nemrtvost. Konference je však přerušena bombovým útokem, který se odehraje ve dne a představuje tak pro upíry smrtelnou událost. Pokud chcete vědět, zda se v dalším díle s některými postavami setkáte, neměli byste tento díl vynechat.

Při čtení tohoto dílu jsem začala fandit Sookie, aby si konečně našla normální vztah, měla manžela, dětičky a byla šťastná a bez upírů. Ovšem autorka se zřejmě rozhodla Sookii trápit až na hranici šílenství, což se jí téměř daří. Díl zapadá do série jako dílek do puzzle, ale není ničím extra zajímavý. Pouze pokračování předchozího a předzvěst následujícího, protože většina vedoucích upírů utrpí velmi těžká zranění. Je tedy nasnadě očekávat, že dravci zaútočí na mršiny.

Komentáře

Oblíbené příspěvky