Pravá krev 8



Znáte pořekadlo, že když se dva hádají, třetí se směje? Tak přesně tohohle lze dosáhnout intrikami nebo vraždami a únosy.

Kniha: Hůř než mrtví
Autor: Charlaine Harris
Vyšlo: v nakladatelství Baronet 2011
Stran: 320

Sookie se podařilo zmizet z Rhodes. Quinn se jí od bombového útoku neozval a vše se zdá se zhoršuje. Sophie-Anne není schopná vládnout ani dostát svým závazkům. V okolí záhadně mizí a umírají ženy vlkodlaků z Shreveportu. K těmto událostem se však nehlásí ani jedna frakce vlkodlačí smečky. Kdo za to může? Pokusu o zabití neunikne ani samotná Sookie. A to zrovna ve chvíli, kdy se dozvídá, že jejím skutečným dědečkem byl syn vílího prince. No není to nádhera? Jakoby všeho nebylo málo, proběhne v upířím uspořádání převrat a královna Louisiany Sophie-Anne je zavražděna a na její místo nastupuje nevadský král zastoupený v Louisianě upírem Victorem. A všichni chtějí Sookii, jíž se Eric nemíní vzdát. A to ani poté, co zachránila život samotnému nevadskému králi a vysloužila si tím jeho ochranu a neskonalý obdiv a také zájem.

Kniha má spád a spoustu nečekaných zvratů. Pravda o Sookiině původu byla naznačena již v šestém díle a nyní konečně přišlo malé osvětlení. Samozřejmě mám ale čím dál tím větší pocit beznadějně pokažené série, protože vše je tak zamotané, složité a nepřehledné, že chuť číst dál se trochu zmenšuje. Jen se trošku hrozím, co přijde dál.

Komentáře

Oblíbené příspěvky