Sukuba 3


Sukuby opravdu nemají jednoduchý život, obzvlášť ty se svědomím a s lidským přítelem, na kterém jim záleží víc, než na čemkoliv jiném.

Kniha: Sny
Autor: Richelle Mead
Vydalo: 2012 nakladatelství Domino
Stran: 280

Georgina Kincaidová je zpátky i se svou nesmrtelnou tlupou a problémy. Dále rozvíjí svůj vztah se Sethem Mortensenem. V zaměstnání povýší a na své původní místo přijme sestru svého kamaráda a kolegy Maddie, které se postupně snaží pomoct ve splnění jejích snů a představ. Dostane na starosti novou sukubu, kterou získal Niphon, stejný skřet, který získal Georginu duši. Navíc Georginu trápí zvláštní sny, které jí vysávají sílu. A aby toho všeho nebylo málo, andělská garda v čele s Carterem jí do bytu nastěhuje skrývajícího se nephila.

Musím říct, že první půlkou téhle knížky jsem se doslova prokousávala. Jasné, Georgina je sukuba a může být sobecká a mrcha, je přeci především "zaměstnancem" pekla, ale opravdu ji ve vztahu se smrtelníky moc nechápu. Kniha mě začala bavit až v momentě, kdy Georgina zjistí původ jejích záhadných snů a děj dostává spád. Do té doby se točí pouze okolo Georginých vzpomínek, jejích pocitů a vztahu se Sethem. Dalším momentem, který mě zasáhl přímo u srdce byl rozchod ústřední dvojice. Zabolelo, fandila jsem jim, ale kdo ví, třeba se to v dalším díle ještě urovná. Celkově bych řekla, že kniha byla zatím nejslabší. Víc akce a méně psychologických rozborů sukuby se svědomím by neuškodilo. Ale i přesto všechno se ukrutně těším na další díl a jsem nedočkavá jako malé dítě u vánočního stromečku. Co bude dál? Může se sukuba stát ještě člověkem (získat duši zpět)? A ksakru, padne konečně kvůli ní Carter nebo ne?

Komentáře

Oblíbené příspěvky