Sukuba 4


Georgina je opět zpět. V mnohem horší formě, méně zábavná a Jerome jí doporučil, aby chodila k psychologovi. Co by vás napadlo, kdybyste byli sukubou v ordinaci psychologa s nezkaženou duší?

Kniha: Žár
Autor: Richelle Mead
Vyšlo: v nakladatelství Domino
Stran: 312
Georgina Kincaidová je za "odměnu" poslána na sousední území do Vencouveru, aby tam zvládla nějakou prácičku pro místního arcidémona Cedrika. Snaží se mít "něco" jako vztah s Dantem, což jí kamarádi neschvalují a ještě ke všemu se všechno začíná "podělávat." Když se pak někomu podaří zajmout Jeroma, všichni jeho podřízení nižší nesmrtelní (sukuby, raraši, vampýři...) ztrácí své nadpřirozené schopnosti. Georgina má omezené schopnosti a málo času, aby zjistila, kdo Jeroma zajal a kde ho drží. V tomto pátrání jí pomáhají Seth a, světe div se, vrátil se i starý známý Roman.
První část, kdy se Georgina opíjela, kouřila a š**** s Dantem, jsem přetrpěla. Sarkasmus, ironie a trefné poznámky jsou zřejmě nadobro ztracené. Kniha není průměrný románek ani průměrná detektivka. V momentě, kdy Georgina přišla o své schopnosti, začala být kniha alespoň trošku zajímavá, dokud nezačala spát se Sethem. Sice to prožívají jako něco úžasného, ale ejhle, on má přítelkyni, která je mojí kamarádkou. Copak by průměrný člověk řekl, že dělají? Sukubě to může být jedno, ale jestli má tolik ráda "svého člověka," tak by měla vědět, že ten má duši... No nic, konec vzteku. Pořád doufám, že se Kincaidová vzpamatuje a nejspíš jí ještě dám poslední šanci. Knihu doporučuji v případě, že byste si chtěli užít nějakou tu erotiku na papíře. Nic nového vám asi nepřinese, žádné nové emoce, nic zásadního. Spíš něco jako předzvěst: "jednou bude lépe." Ale kdy to bude? Těžko říct. Alespoň se zbavila šmejda Danteho.

Komentáře

Oblíbené příspěvky