Sýrová omáčka

Můj velmi oblíbený recept. Je velmi rychlý a naprosto výborný. Žádné zahušťování (ani žmolky a tak) a je opravdu velmi rychlá (zhruba půl hodiny). Podávala jsem ji s bramborovými noky, které lze koupit normálně v krámě hotové a bez problémů. Je dobrá i s těstovinami.
Pokud máte rádi víc omáčky a méně přílohy, tak ingredience jsou akorát pro dvě osoby. Pokud vám stačí přiměřeně omáčky, hodí se pro čtyři osoby.
Recept:
5 jarních cibulek pokrájených na tenká kolečka, 100 g sýru s modrou plísní (niva), 250 g mascarpone, 50 g slaniny, sůl, v původním receptu bylo ještě 200 g listového špenátu, ale ten je zelený a doma by mě s ním vyhodili :-D


Omáčka:
Začněte vařit přílohu a nadrobte si sýr. Mascarpone vyklopte do větší a širší pánve, přidejte cibulku a sýr a nechte na středním plameni sýr rozpustit (mascarpone se krásně rozpustí do husté omáčky), vmíchejte slaninu a nakonec i přílohu. V tuhle chvíli může přidat špenát, ale pouze prohřát, aby nezvadl. Nakonec případně dosolte, ale niva je sama o sobě slaná dost, že není potřeba.


Tenhle týden budu zkoušet variantu s najemno nastrouhaným eidamem, myslím, že to bude také dobré.


Původní recept opět z časopisu Albert v kuchyni.


Přeji dobrou chuť.

Komentáře

Oblíbené příspěvky